2009

Skriver i all hast mitt sista inlägg för detta decennium medan de andra sitter och spelar monopol. Vi är fyra par som har ätit underbar bordsgrills-mat plus glass och fruktcocktail samt shottat en del. Hade tänk göra - som så många andra - en liten summering av mitt 2009. Bara de "största" grejerna så det går fort.

Fick världens sämsta start, då jag i fem månader mådde så sjukt dåligt. Men under den här tiden hände det ändå några bra saker, såsom konsert-arbetet tillsammans med klassen, Smillas ankomst, Espri-resan till Venedig, balen och såklart studenten. De är de saker jag verkligen kommer minnas och vara glad över. Fyllde ju 19 också vilket jag aldrig heller kommer glömma, tyvärr. Ja jag grinade nu vet ni. Sommaren var grym, nog för att jag kanske spenderade halva den på Bingon men det minns jag knappt så det känns som att jag bara gjorde en massa andra roliga grejer istället. Kanske låter tragiskt, men alla fester var ju det bästa. Stadsfesten säger jag bara, kommer nog aldrig ha lika roligt som jag hade då, det var KUNG. Tusentals promenader med Smilla då det var som varmast. Trästocks. Grekland. Under hösten fick jag jobba ganska intensivt ett tag, sen tog det slut. Kräftfest. Halloween. Lucia-truppen. Klippte av det långa hår jag alltid haft. Ariel dök upp. Det har varit bra på senaste!

Jag önskar att mitt minne inte var så kvaddat, vet att jag gjort en massa bra saker utöver detta men nu får det vara bra. Jag känner i alla fall att jag tagit ett litet kliv under det här året, jag kanske inte ser ut att ha kommit någon vart men jag har nog blivit lyckligare. Jag försöker tänka positivt även om jag innerst inne känner hur fejk det är, men jag verkar ändå gå på det. Det har blivit bättre! Och jag är inte lika arg längre. Nu kommer ett nytt år med fler chanser som jag ska ta vara på. Inte se bakåt eller framåt, nu är nu och det är det som gäller.

Gott nytt år, gör det till något bra!

Julis

Så himla skönt att ha en vovve som sover genom hela natten. Inatt var första gången Ariel sov nere i min säng (vi har sovit i gästrummet hela första veckan för det är så nära ut). Hon vaknade inte förrän halv elva i morse! Sovmorgon. <3

Fick massor med fina klappar igår, presentkort, pengar, Ben Stiller-boxen, en klocka, massa choklad osv... det allra behövligaste jag fick var från mamma och pappa, de ska betala sex månader av Ariels försäkring! GULD värt! Haha och av mormor och morfar fick jag ett slags teliapaket med 300 kr refill, 100 sms och 100 mms... perfekt eftersom jag aldrig någonsin fyller på mobilen själv pga att jag är för snål för det...:)

Här är ett par bilder från julaftonskvällen. :DKatten och chihuahuan

Det var en familj som hade införskaffat sig en chihuahua-valp, vilken blev deras ögonsten. Efter ett par dagar skulle familjen åka och handla och lämnade hunden för första gången. Efter någon timma när de kom hem igen kom inte valpen till dörren. De gick in och fann en liten svans-stump på golvet. De gick vidare in i huset och fann familjens stora katt i soffan, slickandes runt munnen med nöjd min.

Det här hörde jag för första gången för omkring ett halvår sedan av en vän. Händelsen skulle ha utspelats i Bergsbyn eller Ursviken, någonting åt det hållet. Vem som råkat ut för det fruktansvärda var oklart. Jag mådde i alla fall dåligt efter att ha hört det, även mamma. "Hoppas det är en skröna", sa hon.

I lördags när jag var på julmiddag med släkten berättade min kusin Julia samma historia, men det ska då ha hänt hennes pojkväns mammas arbetskamrat (alltså någonstans i Norrbotten). Den berättades på samma sätt och alla detaljer stämde in. Då började jag tvivla...

Bara dagen efter släktmiddagen, alltså i söndags, ringde min farmor mig (middagen dagen före var med de på mammas sida, så farmor och farfar var inte där). Farmor berättade att pappas kusins grannes nånting, som bor i Stockholm, hade köpt en chihuahua som olyckligtvis hade blivit uppäten av familjens katt medan de var ute och handlade. Endast en svans hade hittats på golvet som spår när de kom hem.

Efter att farmor ringt smsade jag Julia och berättade om sammanträffandet. Svaret löd: "Haha visst driver du med mig? Så jävla sjukt, men ofta vuxna människor går omkring och ljuger =/ hahaha!" Det säger jag också! Vad är det som får folk att tro att dom har varit med om det här? Eller rättare sagt, känner någon som känner någon som varit med om det. Hur som helst ingen man kan få tag i. Antingen är det något, eller så har det under det här året blivit plötsligt populärt bland katter att käka småhundar. Vilket ju inte låter så troligt. Ni som hängt med kanske minns ett inlägg jag skrev för längesen, "Råttan i pizzan", där jag nämnde en modern skröna jag nu väljer att kalla "Chokladnegern". Sånt förstår jag ändå, att man kommer ihåg en händelse man hört men man vet inte vars den kommer från, så man tror faktiskt att det är en bekants bekant som råkat ut för det. Men när det handlar om en liten hund som blir uppslukad är det en annan sak. Eller kan chokladnegerteorin stämma in även där trots att det är tusen gånger brutalare?

Historien om katten och chihuahuan klassar jag som en modern vandringssägen som inte är sann någonstans, tills dess att det hänt någon jag verkligen känner. Besides, vilken katt äter upp en hund-döskalle med tillhörande skelett framför dess svans? Ni som hört skrönan och tror på den - läs Bengt af Klintbergs böcker. Fulla med falska berättelser och förklaringar. Sånt här är faktiskt himla intressant!

Min bäbis

Nu har Ariel anlänt! ÅH så fint hon är!! Och vi trodde Smilla skulle bli så sur, men det har gått superbra. Ariel är jätteframåt, pigg och nyfiken och bryr sig inte om Smilla så mycket ännu. Smilla däremot försöker tagga henne till lek hela tiden, och är alltid i närheten. Ett tag låg de och sov ihopkrupna mot varandra, jag blir så happy! Ariel är i mitt knä nu, så liten och trött. <3

Nu är Moritz på ingång, gotta go!

Lusse09

GRATTIS MORRAN!!!!! ;D (bild från norran.se)


Dagen började naturligtvis med att man försov sig. Sov 12 timmar inatt tror jag. Jag bar kronan inne på Vintergatan, och det var jävligt oskönt måste jag säga! Det var något med ventilationen som gjorde att stearinet från ljusen rann nerför pannan, över ögonen och ner på kinderna. Skååållhett. Fulla håret också såklart. Men jag höll god min! Tills girlsen började försöka TA BORT skiten... fyfaaan så ont det gjorde! Haha, men då har man känt på det...

Vi sjöng i sankt Olovs-kyrkan idag ju! Och detta var nog vårt bästa framträdande. Blir svårt att toppa imorgon på kröningen men vi ska göra vårt allra yttersta! Kommer bli så fint så! :)

Och kvällen har spenderats hos Amdy med mixat folk, supertrevligt! Borde styras oftare. Nu väntar sängen och imorgon ska jag faan i mig ta mig upp, färga utväxten, fara på H&M och sen åka iväg och lussa vidare. Vi höörs! :D

Vi sjunger låten "Sankta Lucia" 68 gånger...

Jag och alla andra lussor har FÅTT varsin sån här jacka. :) Jättevarm, jättefin och jättedyr. Värt! Vi har även fått vårat kompletta schema fram till den 15:e december, och Leffe räknade det till att vi har sammanlagt 34 sjungningar... 34 himla lussetåg! Det är alltså cirka 30 kvar. Hoppas det fortsätter vara roligt då. ;)

Det kommer alltså finnas flera tillfällen för er att komma och lyssna, och jag tycker verkligen ni ska ta chansen och göra det! Vi har ju övat rätt mycket och då är det kul med mycket publik. =)

RSS 2.0