DIY

Himmel vad jag skriver flitigt här! Har som hållit mig borta från datorer ett bra tag. Gillar dem inte. Bara rackel krångel och elände. Plus att vårt internet är sämst i världshistorien och jag har riktigt kort stubin och vill bara snöra ut både mobilen och datan från balkongen.

Nu hade jag i alla fall tänkt ta mig i kragen och visa några saker som är gjorda till vårt vardagsrum. Om någon nu kommer ihåg att denna blogg finns? Hehe.

För ganska längesedan gjorde jag två fönsterlampor. Jag inspirerades av alla små "gallerlampor" jag sett i butikerna, liknande på bilden här nedan.Jag tog helt enkelt fyra små lampskärmar av två olika sorter och skalade dem. Limmade ihop ringarna från de ena lamporna med de andra stommarna för att de skulle korsa varandra gallerlikt och därefter målade jag dem med silverfärg. Sedan var det bara att köpa de tillbehör som behövdes och voilà! Gallerlampor i en lite sötare tappning.


Sedan så har jag gjort ett soffbord av en SJ-pall. Pappa trollade fram både pallen och en botten i samma storlek och stuk som jag kunde använda mig av. Det var inte svårare än att slipa, måla, skruva ihop och skruva fast hjulen jag köpte på Clas Ohlson.

Jag hade också tänkt göra några kuddfodral from scratch, men blev lite lat när jag hittade några liknande på second hand. Vita med toffsar i hörnen. Hade velat ha ett "rep" runt dem också men det går ju att fixa senare om man orkar. Hur som haver hittade jag några fina virkade dukar på samma ställe, som jag sydde fast på fodralen. Snabbt och superenkelt och plötsligt blev det mer sommar i lägenheten!
RSS 2.0